מבשלים עם ילדים: דג בתוך דג
גולדה קישון No Comments on מבשלים עם ילדים: דג בתוך דגהשפית גולדה קישון מלמדת אותנו כי ניתן לבשל עם ילדים והשד לא נורא כל כך ואפילו חוויתי • היצירתיות של הילדים מתחילה כשהסבלנות של ההורים נגמרת • אז היו סבלניים
התכניות האחרונות
- מאי 2024
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- פרסום ראשון: האדמו"ר ידליק בירושלים, המשפיע בבית שמש
- "ביידן ציוני, הגישה שלו היא רק בגלל אנשיו"
- ראש מועצה בגבול הצפון: מודאג שלא חותרים להכרעה
- ח"כ מתן כהנא: לא יהיה ניצחון מוחלט בתוך חודשים
- השרה סטרוק על מינוי הדיינים: "צרות של עשירים"
תגיות
החופש הזה על כל חסרונותיו מזמן לנו המון שעות הנאה עם ילדים, אם נדע לנתב נכון נוכל להנות מכל שנייה וליצור יצירות מרהיבות במטבח.
הסוד: ס ב ל נ ו ת
והיום נכין דג מעוצב מבצק, טונה וירקות
הרכיבים לדג:
2.5 כפות טונה
ריבוע מבצק עלים (חצי מופשר)
כף מיונז
ביצה להברשה
מלפפון חמוץ
טבעת 1 של זית ירוק/שחור *לעיצוב (לא חובה):
חתיכה קטנה מגמבה אדומה
מיונז
טיפת ג'ל צבע מאכל כחול
הכלים הנדרשים:
קערה, כף, סכין, קרש חיתוך, תבנית לתנור, 2 קערות קטנות, מזלג, מברשת לביצה, שקית סנדוויץ' / שקית זילוף, צלחת הגשה.
אופן ההכנה:
-מבקשים ממבוגר לחמם את התנור למצב אפייה, על חום של 200 מעלות
-חותכים מהבצק עלים צורה של דג ומפרידים את הבצק המיותר שמסביב. מציירים על הדג עם הסכין פס לאורך כדי להפריד את הפנים של הדג מהגב. חורצים בגב פסים של שתי וערב לקשקשים ו3 פסים על הזנב.
-מניחים את הדג בעדינות בתבנית.
-פותחים את הביצה בקערה הקטנה (בודקים שאין דם) ומערבבים במזלג עד שנהיה מרקם אחיד בין החלבון (לבן/שקוף) לחלמון (צהוב). מברישים את הדג עם המברשת ושמים בתנור לכ 10 דקות על שנהיה צבע זהוב.
-מערבבים בקערה השניה את הטונה עם המיונז.
-חותכים את החמוצים לעיגולים דקים וחוצים את כל העיגולים לחצי.
-חותכים צורה של פה מהגמבה האדומה.
-מוציאים את הדג מהתנור. חוצים אותו ברוחב ל-2 וממלאים בסלט טונה וסוגרים. מעצבים את החמוצים בגב שלו כקשקשים. מניחים את הזית כעין ואת הגמבה לפה.
-לעיצוב: מערבבים את המיונז עם צבע מאכל ומכניסים לשקית סנדוויץ'. חותכים חור קטן בקצה השקית ומקשטים בצלחת הגשה בועות כחולות.
והכי חשוב לזכור מבשלים באהבה
בתאבון!
כתבה: גולדה קישון – שפית
להזמנת סדנאות 0503440770
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.